ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ε. ΜΑΡΣΙΔΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΕΝΑ ΜΑΡΣΙΔΟΥ                             

Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας  της Πάτρας και στην Ανώτερη Σχολή Υποκριτικής Τέχνης «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας- Γ.Κιμούλης».

Από το 2013 έως σήμερα εργάζεται στο Εθνικό θέατρο στα θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους, πρόσφυγες και εκπαιδευτικούς.

Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Καβάλας, Καλαμάτας, Σερρών, Κομοτηνής και Λάρισας. Με τα θέατρα Βασιλάκου, Από Μηχανής, Αθηνών, κ.α. Με σκηνοθέτες τους: Κ.Παπακωνσταντίνου, Ελ. Τσίχλη, Στ. Πανούριο, Γρ. Καραντινάκη, Λ. Κονιόρδου, Τάκη Τζαμαργιά, Ν. Αρμάο, Δ. Αβδελιώδη,  Β.Παπαδημητράκη, Σ. Χατζάκη, Ο. Ποζέλη, Γ. Κιμούλη, Γ. Καραχισαρίδη, Σ. Βγενοπούλου, Γ. Βουζουλίδη, Ν. Χαραλάμπους, Κ.Τσιάνο. Έχει λάβει μέρος σε μεταπτυχιακά σεμινάρια-κυρίως στο Κέντρο Αρχαίου Ελληνικού Δράματος και στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών- των: Αn.Vassiliev, Λ.Κονιόρδου, Μ. Γεμεντζάκη, Στ. Λιβαθηνό, L.Flassen, J. Szeiler, H. Th. Lehmann, W. Staniewski.

Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Θεάτρου «Άρσις», όπου και σκηνοθέτησε τους «Φασουλήδες του Κατσιπόρα», την «Αρλεκινάδα» και το «Ταξιδεύοντας με τον κύριο Εξυπερί» στο θέατρο Αθηναϊδα.

Έχει εργαστεί ως drama trainer σε προγράμματα όπως: UNICEF Turkey,GSM-Gençlik Servisleri Merkezi- “INCREASING RESILIENCE FOR SYRIAN CHILDREN UNDER TEMPORARY PROTECTION IN TURKEY”, Imagine the city, FUTURE LIBRARY.

Έχει συνεργαστεί με τις Μ.Κ.Ο Praksis και Πολίτες Εν δράση για μετανάστες και ανέργους με τη συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Έχει παραδώσει σεμινάρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας,  στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε επιμορφώσεις εκπαιδευτικών σε συνεργασία με τη  Νομαρχία Νοτιοδυτικής Ελλάδας & το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, σε δημοτικά και γυμνάσια, στο Σικιαρίδειο ίδρυμα, σε Δήμους και ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα.